Rulada de varza cu sunca

Rulada de varza cu sunca

Rulada de varza cu sunca - Fie murata, fie gatita cu afumatura, in placinte sau sarmalute, aceasta leguma este absolut savuroasa in orice fel de mancare. Rulada de varza cu sunca si cartofi este nemaipomenita si-ti va iesi din prima!

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ou2 bucati
  • patrunjel1 legatura
  • unt100 g
  • ulei de masline2 linguri
  • piper0 dupa gust
  • pesmet2 linguri
  • cascaval100 g
Preparare

Cartofii se fierb, se face un piure, care se amesteca cu unt si ulei de masline;

Dupa ce s-a racit piureul, se amesteca cu cascaval dat pe razatoare si cu verdeata tocata fin, oua batute, sare si piper;

Varza se desface in foi, apoi se oparesc timp de 10 minute in apa fiarta cu bicarbonat si putina sare, se scurg bine;

Dupa ce s-au racit frunzele de varza, se aseaza felii de sunca si cateva linguri din compozitia de cartofi, se ruleaza;

Se umplu restul frunzelor de varza cu compozitia ramasa;

Rulourile se asaza intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet, apoi se introduce in cuptor timp de 15 min, in cuptorul preincalzit.

Tips

Se servesc cu smantana sau suc de rosii. Se mai pot rula ca pe sarmalute.

Recomandari