Ratatouille

Va mai amintiti de vestitul bucatar parizian si de faimoasele sale retete? Iat-o pe cea pentru Ratatouille!
Ingrediente
- rosii in bulion1 conserva
- branza parmezan0 dupa gust
- ceapa alba1 bucata
- ciuperci3 bucati
- vanata1 bucata
- usturoi uscat3 catei
- ulei de masline4 linguri
- busuioc0 dupa gust
- cimbru0 dupa gust
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- ardei gras1 bucata
- dovlecel2 bucati
- capere3 lingurite
- otet de vin0 dupa gust
- arpagic3 catei
Preparare
Se curata dovleceii de coaja si se taie in cubulete marunte, la fel si ardeiul gras si vanata, apoi se pun la innabusit, cu sare, piper, cimbru, pana se inmoaie..
Ceapa alba si arpagicul se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei de masline, iar in 5 minute se adauga usturoiul, ciupercile, caperele.
Se amesteca cele doua tigai si se adauga rosiile in bullion, putin otet de vin, putin zahar.
Se repartizeaza compozitia intr-un castron mare si se orneaza cu frunze de busuioc si parmezan ras.
Tips
Se poate servi cald sau rece.