Pui Oscar

Pui Oscar

Pui Oscar este o mancare din bucataria suedeza. Aceasta reteta isi are originile in anii 1870-1873, fiind astfel denumita dupa regele scandinav Oscar al II-lea. Puiul, crabul, sparanghelul si untul catifelat dau acestui preparat o nota regala.

Specificsuedez
Timp prepararelaborios
Status
Calorii350 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • lapte1 lingura
  • sparanghel10 bucati
  • unt1 lingura
  • piper0 dupa gust
  • arpagic1 lingura
  • ceapa rosie1 bucata
  • faina2 linguri
Preparare

Cum preparati puiul: Intr-o oala medie ca marime puneti 2 cani de apa si adaugati sare, apoi lasati la fiert; cand apa clocoteste, adaugati sparanghelul si lasati-l pana se inmoaie, aproximativ 5 minute, apoi scurgeti-l si lasati-l deoparte.

Bateti pieptul de pui pana ajunge la grosimea de 2.5 cm. Pe o farfurie amestecati faina, cu sare si piper, apoi treceti bucatile de pui prin acest amestec, pe ambele parti, apoi scuturati puiul de eventualul exces.

Intr-o tigaie medie incalziti la foc mic 1 lingurita de unt si uleiul. Sotati pieptul de pui pe ambele parti pana se rumeneste bine, cam 3 minute pe fiecare parte. Scoateti puiul si tineti-l cald pana il serviti.

Puneti ceapa in tigaie si sotati-o pana se inmoaie, cam 4-5 minute. Dati focul mai mare, adaugati rosiile si sotati pana cand sucul scade. Dati focul mic si adaugati carnea de crab si amestecati usor.

Cum preparati sosul: Intr-o tigaie topiti la foc mic 1 lingura unt si puneti sucul de lamaie. Puneti apoi crema de branza, laptele si arpagicul si mai amestecati pe foc cateva minute.

Pentru a servi, puneti pe o farfurie o bucata de pui, 5 bucati de sparanghel, turnati peste amestecul de crab cu legume si asezonati cu sosul de lamaie si arpagic, apoi cu rosiile cherry.

Recomandari