Pui Oscar

Pui Oscar este o mancare din bucataria suedeza. Aceasta reteta isi are originile in anii 1870-1873, fiind astfel denumita dupa regele scandinav Oscar al II-lea. Puiul, crabul, sparanghelul si untul catifelat dau acestui preparat o nota regala.
Ingrediente
- ceapa alba1 bucata
- lapte1 lingura
- sparanghel10 bucati
- unt1 lingura
- piper0 dupa gust
- arpagic1 lingura
- ceapa rosie1 bucata
- faina2 linguri
Preparare
Cum preparati puiul: Intr-o oala medie ca marime puneti 2 cani de apa si adaugati sare, apoi lasati la fiert; cand apa clocoteste, adaugati sparanghelul si lasati-l pana se inmoaie, aproximativ 5 minute, apoi scurgeti-l si lasati-l deoparte.
Bateti pieptul de pui pana ajunge la grosimea de 2.5 cm. Pe o farfurie amestecati faina, cu sare si piper, apoi treceti bucatile de pui prin acest amestec, pe ambele parti, apoi scuturati puiul de eventualul exces.
Intr-o tigaie medie incalziti la foc mic 1 lingurita de unt si uleiul. Sotati pieptul de pui pe ambele parti pana se rumeneste bine, cam 3 minute pe fiecare parte. Scoateti puiul si tineti-l cald pana il serviti.
Puneti ceapa in tigaie si sotati-o pana se inmoaie, cam 4-5 minute. Dati focul mai mare, adaugati rosiile si sotati pana cand sucul scade. Dati focul mic si adaugati carnea de crab si amestecati usor.
Cum preparati sosul: Intr-o tigaie topiti la foc mic 1 lingura unt si puneti sucul de lamaie. Puneti apoi crema de branza, laptele si arpagicul si mai amestecati pe foc cateva minute.
Pentru a servi, puneti pe o farfurie o bucata de pui, 5 bucati de sparanghel, turnati peste amestecul de crab cu legume si asezonati cu sosul de lamaie si arpagic, apoi cu rosiile cherry.