Pui la cuptor cu chimen

Felul principal al unei cine gustoase intre prieteni.
Recomandat pentru Evenimente
cina romanticaIngrediente
- ou2 bucati
- unt1 lingura
- usturoi uscat1 catel
- ulei de masline1 lingura
Preparare
Se incalzeste uleiul si untul si se pun bucatile de carne; se presara chimionul si piperul.
Se tine la foc timp de 3 - 4 minute, pana incepe sa se rumeneasca, dar nu pana este gata, si se indeparteaza din tigaie; in aceeasi tigaie se pun rosiile si fasolea neagra si se lasa pe foc 1 - 2 minute;
Amestecul obtinut se pune intr-o tava impreuna cu pieptul de pui; laptele impreuna cu usturoiul se incalzesc pana aproape de fierbere;
Se indeparteaza de pe foc si se adauga branza amestecand pana se topeste; albusurile se bat pana prind forma;
Amestecul cu branza se toarna peste albusul batut, se amesteca si se pune peste carnea de pui; se presara paprika apoi se baga la cuptor pentru aproximativ 20 - 25 minute.
Tips
Reteta trimisa de Fratila Emilia - Targu Jiu.