Ciorba de peste

Ciorba de peste

Un adevarat mancator de peste este cel care va cere la masa si ciorba de peste, fiind si mai atent si mai pretentios la modul de pregatire al acesteia. Sigur ciorba de peste se pregateste cel mai bine in delta, dar cu putina atentie se poate realize si in bucatariile noastre. Partea cea mai grea a

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statusconsacrat
Calorii250 kcal
Ingrediente
  • morcov2 bucati
  • patrunjel1 legatura
  • piper0 dupa gust
  • leustean1 legatura
  • ardei gras1 bucata
Preparare

Se curata pestele, se taie separat capul si cozile;

Se pun la fiert capul si cozile in 2 l de apa rece, dupa fierbere se arunca carnea si se pastreaza zeama;

In zeama obtinuta mai sus se pune ceapa taiata rondele, morcovii marunt taiati si hreanul ras;

Cand s-au inmuiat se adauga rosiile curatate de pielite si samburi, fileuri de ardei gras si pestele portionat in 6 bucati, precum si orezul curatat si spalat;

Se adauga sarea, piperul si zeama de la corcoduse sau zeama de varza.


? .

Tips

Se poate servi cu verdeata tocata marunt pe deasupra. Citeste si alte retete delicioase de ciorba: Ciorba radauteana ; sau tot cu peste delicioasa: Supa de peste cu ardei .

Recomandari