Tortilla espanola

Tortilla espanola este un fel de aperitiv, sub forma de turta, ce seamana la gust si aspect cu omleta romaneasca, doar ca, ingredientul de baza este cartoful. Tortilla espanola se serveste calda sau moderat de calda cu vin rosu si paine proaspata.
Ingrediente
- cartof750 g
- ou10 bucati
- ulei de masline375 ml
- sare1 lingura
Preparare
Se incinge uleiul intr-o tigaie de teflon cu un diametru de 30 cm. Se pun in tigaie cartofii, ceapa si 1/2 lingura sare. Se amesteca din cand in cand timp de 20 min. pana cand cartofii s-au fragezit, fara sa se prajeasca;
Se scurg intr-o strecuratoare mare deasupra unui vas timp de 5 min. Ouale se bat bine intr-un castron in care se adauga apoi si compozitia de cartofi si sarea ramasa;
Totul se amesteca bine si se condimenteaza cu piper. Din uleiul scurs de la cartofi se pune 1 lingura in tigaie si se lasa la incins la foc potrivit;
Se adauga compozitia formata amestecandu-se bine si in tigaie. Apoi se lasa la foc acoperita timp de 10 min. Se stinge si se lasa sa se aseze, acoperita inca 15 min. dupa care cu o spatula se desprind marginile si cu ajutorul unei farfurii plate se intoarce pe cealalta parte. Se mai lasa la foc potrivit inca 5-7 minute acoperita. La servire se taie in romburi.
Tips
Cititi si acesta reteta de tortilla: Tortilla cu legume