Praz cu masline, carne de porc si vin alb
Iata o reteta pentru zona Olteniei. Varianta mai gustoasa a traditionalului praz cu masline, acest preparat este plin de savoare, datorita vinului alb si a frunzelor de dafin.
Ingrediente
- vin alb150 ml
- piper0 dupa gust
- praz4 fire
- bulion4 lingurite
- masline negre500 mg
- dafin4 foi
Preparare
Cele 2 cepe se taie julien si se pun la calit in ulei, impreuna cu carnea de porc, taiata cubulete si sarata in prealabil.
Separat, cele 4 fire de praz se taie bucati de 2-3 cm si se calesc in ulei, pana se inmoaie bine.
Dupa ce s-a rumenit ceapa si carnea, se toarna deasupra lor un pahar de apa si se lasa la fiert, la foc mic, 20 de minute, sa se patrunda carnea si sa scada sosul.
Se amesteca carnea si ceapa cu prazul calit, se adauga linguritele de bulion, foile de dafin si vinul alb si se lasa la foc mic inca 20 de minute.
In ultimele 5 minute se adauga maslinele cu samburi, se potriveste de sare si piper.
Se ia de pe foc si se presara patrunjel proaspat, tocat.
Tips
Daca vrei ca prazul sa isi pastreze culoarea verde, fierbe carnea separat inainte sa o amesteci cu ceapa. Spuma acesteia tulbura sosul si face ca prazul sa capete o nuanta galbuie.