Piure de urzici si cartofi

Piure de urzici si cartofi

Primavara, verdeturile inunda pietele. Cumpara o punga zdravana de urzici si profita de calitatile lor pentru a fi sanatoasa. Piureul de urzici si cartofi este o solutie gustoasa de a te bucura de primavara.

Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  ziua femeii  onomastica  post  
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian  Retete de post  
Ingrediente
  • cartof500 g
  • usturoi uscat3 catei
  • ulei de masline4 linguri
  • sare0
  • piper0
  • urzici200 g
Preparare

Se curata cartofii de coaja, se taie in sferturi, se fierb in apa cu sare. Urzicile se spala bine si se fierb si ele in apa cu sare.

Dupa ce s-au fiert, cartofii se paseaza si se adauga o lingura de ulei de masline pentru cremozitate.
Urzicile fierte se scurg si se blendeaza pentru a se marunti fin. Se adauga ulei de masline, sare, piper si cateii de usturoi si se blendeaza din nou. Cand piureul de urzici este gata, se amesteca cu piureul de cartofi.

Se serveste ca atare, alaturi de o salata verde sau ca garnitura la friptura.

Recomandari