Pilaf de urzici

Urzica uratica dar plina de beneficii ne juta sa intram in primavara si sa trecem postul cu retete variate, precum pilaf de urzici. Din toate retetele de post, una din cele mai populare este aceasta de pilaf de urzici. Acest pilaf de urzici este gustos si satios si va fi si pe placul copiilor.
Ingrediente
- ceapa alba1 bucata
- orez1 pahar
- urzici1 kg
Preparare
Se aleg urzicile, se spala in multe ape, apoi se pun la foc in apa putin sarata lasind sa dea citeva clocote. Se scurg de apa si se toaca nu prea marunt;
Orezul spalat si ales se usuca in uleiul infierbintat, se pune ceapa tocata foarte marunt sarea si doua pahare din zeama in care au fiert urzicile;
Se lasa la foc mic sa dea citeva clocote, apoi se da la cuptor pana cand infloreste bine orezul.
Tips
Urzicile din acest pilaf pot fi inlocuite cu stevie sau spanac.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"