Peste cu sos de usturoi

Peste cu sos de usturoi

Peste cu sos de usturoi este o bunatate de peste gatit greceste, care se face usor si rapid. Pestele gatit dupa reteta de peste cu sos de usturoi este fraged, delicios si destul de satios. Iar sosul preparat dupa reteta, va pune in evidenta gustul acestui peste cu sos de usturoi si-i va da un

Specificgrecesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii300 kcal
Ingrediente
  • bere100 ml
  • ou1 bucata
  • ulei de masline80 ml
Preparare

Se taie fileurile in doua (pe lung) si se zvanta cu un servetel absorbant;

Se cern intr-un castron faina si praful de copt si se incorporeaza, putin cate putin, oul batut cu bere. Se amesteca usor, pana ce s-a absorbit tot lichidul si se obtine un aluat neted;

Se incinge uleiul intr-o tigaie, se dau fileurile de peste intai prin aluat si pe urma prin pesmet si se prajesc, cate doua minute pe fiecare parte, pana ce se rumenesc frumos;

Se scot din tigaie, se lasa sa se scurga (pe hartie absorbanta) si se tin la cald;

Se prepara sosul: cartofii taiati cubulete se fierb aproximativ 8 minute, se scurg si se sfarma - intr-o craticioara - cu furculita;

Se adauga usturoiul si otetul, se amesteca bine, se sareaza si se pipereaza. Se incorporeaza si uleiul, amestecand pana ce se ingroasa si se inmoaie, circa 5 minute. Sosul astfel preparat se serveste cu pestele cald.

Tips

Se poate servi cu patrunjel proaspat tocat deasupra.

Recomandari