Piept de rata si ficat de gasca cu piure

Piept de rata si ficat de gasca cu piure

De fapt numele acestui preparat nu este doar piept de rata si ficat de gasca cu piure, ci piept de rata si ficat de gasca cu piure, alune de padure si ciuperci / sos de smochine si este unul din deliciile cu care te intampina Casa Vernescu la retetele de baza. Acest piept de rata si ficat de gasca

Specificitalian
Timp prepararelaborios
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • morcov2 bucati
  • unt20 g
  • vin rosu100 ml
Preparare

Intr-o oala de 2 l se incinge uleiul. Osul de rata se face sotat pana cand capata culoarea maro inchis;

Se adauga morcovul, telina, ceapa si piperul boabe, amestecand 20 de minute;

Apoi se pune pasta de rosii si se amesteca. Se presara cimbrul, se toarna vinul rosu si 2 l de apa;

Dupa ce fierbe timp de 3 ore, se strecoara si se mai da o data in foc, adaugand sare si piper dupa gust;

Daca preferati mancarea mai dulce, se poate adauga o lingura de zahar caramelizat;


Se incalzeste untul intr-o tigaie. Jumatatea de piept de rata se "prafuieste" cu sare si piper si se caleste pe ambele parti, timp de 30 de secunde;

Se introduce 4 minute la cuptor, la 170 de grade;


Ficatul de gasca se taie in 2 medalioane si se caleste putin pe toate partile;

Cand rata este gata, se cojeste de piele si se taie pieptul pe jumatate;

Se aseaza pe farfurie punand ficatul deasupra, se decoreaza cu smochine si se adauga sosul deasupra preparatului. Se serveste cu piure cu alune de padure.

Puteti incerca aceasta reteta la restaurantul Casa Vernescu.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Si horoscopul zilnic 2009 al zodiei Pesti
  • person

    "iata un horoscop zilnic pentru 2009 interesant despre toate zodiile!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right