Peste la cuptor cu rosii si usturoi
Pestele este unul dintre cele mai delicioase feluri de alimente. Este ingredientul-minune al oricarei diete sau regim alimentar. Va oferim o reteta de peste la cuptor cu rosii si usturoi.
Ingrediente
- ceapa alba2 bucati
- lamaie1 bucata
- rosie5 bucati
- usturoi uscat5 catei
- bulion5 linguri
- verdeata1 legatura
Preparare
Pestele se curata de solzi, de aripioare si intestine si se spala in mai multe ape, apoi se sareaza si se presara cu piper.
Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se adauga printre peste ceapa si ardeiul taiate solzisori. Tava se da la cuptor pentru 15 minute.
Se adauga bulionul diluat cu o cana de apa, rosiile taiate rondele si asezate pe peste, usturoiul taiat felii, boiaua de ardei, se stropeste cu vin, se presara cimbru si se mai lasa la cuptor inca 10 minute.
Cand pestele este bine patruns, se scoate tava si se presara deasupra verdeata tocata.
La servire se pot adauga felii de lamaie.