Peste la cuptor cu cartofi si sos

Peste la cuptor cu cartofi si sos

Pregateste peste la cuptor alaturi de cartofi felii si sos aromat de rosii si vei avea pe masa de Craciun un preparat culinar absolut delicios!

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
craciun  
Ingrediente
  • cartof1 kg
  • ou2 bucati
  • unt100 g
  • vin alb500 ml
  • usturoi uscat0
  • cimbru0
  • piper0 dupa gust
  • pesmet0
  • suc de rosii400 g
  • ceapa rosie2 bucati
  • faina0
  • file peste slab1 kg
Preparare

Se spala pestele, se curata de solzi(daca e cazul) si se usuca cu un servet de hartie, apoi se da prin faina si sare.

Se face un amestec de pane din oua, sare si faina, se tavaleste pestele prin el, apoi prin pesmet si se pune la prajit in ulei incins.

Se prajeste separat ceapa rosie solzisori, usturoiul pisat, si peste 3-4 minute sucul de rosii adaugat incet.

Se curata cartofii, se taie felii, se prajesc 10 min in ulei incins.

Se pune intr-un vas roman (tinut 15 min in apa in prealabil) sau intr-un vas termorezistent cu capac peste prajit ca prin strat, apoi cartofii prajiti, apoi amestecul de ceapa, usturoi si suc de rosii.

Se adauga vinul alb, cimbru uscat, sare, piper si se da vasul la cuptor, cu capac, timp de 15-20 de minute.

Tips

Se serveste simplu, fierbinte, alaturi de vin alb.

Recomandari