Peste cu sos vinegreta

Peste cu sos vinegreta

Va propunem o reteta usoara de peste, sub forma de peste cu sos vinegreta. Acest peste cu sos vinegreta este deosebit de savuros, prin sosul care il completeaza, in mod savuros. Amestecul de mustar, lamaie, piper, dafin si ulei de masline dau acestui peste cu sos vinegreta o aroma mediteraneana.

Specificmediteranean
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii260 kcal
Recomandat pentru Evenimente
cina romantica  
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • mustar1 lingurita
  • patrunjel1 legatura
  • ulei de masline50 ml
  • suc de lamaie50 ml
  • dafin2 foi
  • cod600 g
  • zeama lamaie50 ml
  • piper boabe1 lingurita
Preparare

Se spala pestele si se zvanta;

Se taie rondele ceapa curatata , iar patrunjelul spalat si zvantat se alege (frunzele se pun in robot, iar tulpinile se pun deoparte);

Intr-o cratita mai mare se toarna apa (cam pana la 5 cm sub buza) si se pune la fiert, dupa ce s-au adaugat sarea, boabele de piper, rondelele de ceapa, foile de dafin si tulpinile de patrunjel;

Cand da in clocot, se introduce pestele si se lasa sa fiarba circa 10 minute la foc mic;

Frunzele de patrunjel, zeama de lamaie, sarea, piperul, mustarul si un varf de cutit de zahar se mixeaza, adaugandu-se si uleiul, putin cate putin;

Se scoate pestele din apa si se serveste cu sosul vinegreta si cu o garnitura de cartofi fierti si salata verde.

Recomandari