Peste cu sos vinegreta
Va propunem o reteta usoara de peste, sub forma de peste cu sos vinegreta. Acest peste cu sos vinegreta este deosebit de savuros, prin sosul care il completeaza, in mod savuros. Amestecul de mustar, lamaie, piper, dafin si ulei de masline dau acestui peste cu sos vinegreta o aroma mediteraneana.
Recomandat pentru Evenimente
cina romanticaIngrediente
- ceapa alba1 bucata
- mustar1 lingurita
- patrunjel1 legatura
- ulei de masline50 ml
- suc de lamaie50 ml
- dafin2 foi
- cod600 g
- zeama lamaie50 ml
- piper boabe1 lingurita
Preparare
Se spala pestele si se zvanta;
Se taie rondele ceapa curatata , iar patrunjelul spalat si zvantat se alege (frunzele se pun in robot, iar tulpinile se pun deoparte);
Intr-o cratita mai mare se toarna apa (cam pana la 5 cm sub buza) si se pune la fiert, dupa ce s-au adaugat sarea, boabele de piper, rondelele de ceapa, foile de dafin si tulpinile de patrunjel;
Cand da in clocot, se introduce pestele si se lasa sa fiarba circa 10 minute la foc mic;
Frunzele de patrunjel, zeama de lamaie, sarea, piperul, mustarul si un varf de cutit de zahar se mixeaza, adaugandu-se si uleiul, putin cate putin;
Se scoate pestele din apa si se serveste cu sosul vinegreta si cu o garnitura de cartofi fierti si salata verde.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"frumosul se simte dupa regulile interioare ale fiecaruia spunea cineva acum mult timp."