Peste cu orez
Pentru ca pestele nu este apreciat neaparat de pescari ci mai ales de gurmanzi. Pentru ambele categorii va oferim o reteta rapida de peste cu orez. Cu acest peste cu orez veti uimi chiar si musafirii mai pretentiosi, pentru ca fileurile de cod bine condimentate din reteta de peste cu orez, sunt
Ingrediente
- ceapa alba1 bucata
- lamaie1 bucata
- morcov1 bucata
- patrunjel1 legatura
- usturoi uscat2 catei
- faina100 g
Preparare
Se spala orezul si se pune la fiert, se scurge si se clateste cu apa rece;
Se curata si se taie cubulete ceapa, ardeii, morcovul si usturoiul, patrunjelul se toaca;
Se calesc intr-o cratita legumele cu putin ulei, se adauga apa si se inabuse pana se inmoaie;
Se amesteca mixtura de legume cu cea de orez, se condimenteaza.
Se dau prin faina si sare, bucatile de peste si se prajesc in ulei pe ambele parti pana se rumenesc, se scurg bine de ulei;
Se serveste pe platou sau farfurie, alaturi sau pe orez, se decoreaza cu patrunjelul tocat si cu feliute de lamaie.
Tips
Pentru o aroma deosebita, puneti dupa preparare, orezul si pestele intr-o tava la cuptor 5 minute.