Oua cu sos de verdeata

Oua cu sos de verdeata

Oua cu sos de verdeata sunt o mancare apetisanta de oua si cartofi, excelenta pentru mese festive. Aceste oua cu sos de verdeata au un gust desavarsit completat de aroma de verdeata si de branza. Platoul de oua cu sos de verdeata se poate servi alaturi de un vin alb ,bine racit, va fi un deliciu

Specificgerman
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii300 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  paste  
Ingrediente
  • cartof1 kg
  • lapte250 ml
  • ou8 bucati
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • iaurt300 g
  • nucsoara1 praf
  • verdeata2 legaturi
  • ceapa verde4 bucati
  • crema de branza150 g
Preparare

Pentru obtinerea sosului de verdeata facem amestecul urmator: se spala si se scurge bine verdeata, se taie marunt frunzulitele dar se pastreaza cateva frunzulite pentru ornarea farfuriilor, ceapa se toaca marunt. Se amesteca totul cu crema de branza, iaurt, sare, piper. Se lasa sa se odihneasca 40 minute la frigider pentru omogenizarea ingredientelor;

Se curata cartofii de coaja si se pun la fiert in apa rece, cand sunt aproape fierti se adauga sarea. Se mai fierb 3 minute dupa care se scurg de apa;

Se pastreaza jumatate din cartofi iar peste restul se toarna laptele incalzit, se adauga nucsoara, se paseaza;

Se pun ouale la fiert in apa rece cu multa sare si le fierbem 4 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca, se iau de pe foc, se scurg de apa fierbinte si se racesc sub jet de apa rece pina la racirea lor totala. Astfel coaja se va indeparta cu usurinta iar oulale vor avea un aspect placut si apetisant. Se taie ouale in jumatate pe lung;

Pe o farfurie plata, se pun 2 linguri din piureul de cartofi, ouale taiate pe lung, sosul de verdeata cartofii noi ramasi. Ornam piureul cu frunzulitele de verdeata.

Recomandari