Orez ca in Viena
Va oferim o excelenta reteta de garnitura de orez cu friptura de porc. Acest orez ca in Viena este excelent pentru a doua, a treia zi de Craciun. Si oricum aceasta reteta de orez vienez sau orez ca in Viena este buna de retinut ca reteta si pentru alte mese festive.
Ingrediente
- ciuperci200 g
- mustar100 g
- patrunjel1 lingura
- unt100 g
- marar4 felii
- piper0 dupa gust
- ardei gras2 bucati
- parmezan3 linguri
Preparare
Orezul se fierbe in apa cu sare, se amesteca cu parmezanul ras si cu 2 linguri de unt, apoi se aseaza in castronele mici unse cu ulei sau unt,
Migdalele taiate se prajesc in 50 g unt, dupa care se adauga ciupercile taiate felii, ardeii taiati fasii, putin rozmarin, sare, piper, se lasa pe foc pana se inmoaie si, la final se stropeste totul cu vin alb;
Separat, se prajesc in unt feliile de mar, iar feliile de muschi de se prajesc in ulei, dupa ce au fost unse cu mustar;
Pe o farfurie se rastoarna orezul, se serveste alaturi de o felie de mar, o felie de musichi si amestec de ciuperci.
Tips
Vom inviora si mai tare aspectul acestui orez vienez ornandu-l cu patrunjel verde.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"impreuna putem avea succesul dorit pe plan profesional."