Orez ca in Viena

Orez ca in Viena

Va oferim o excelenta reteta de garnitura de orez cu friptura de porc. Acest orez ca in Viena este excelent pentru a doua, a treia zi de Craciun. Si oricum aceasta reteta de orez vienez sau orez ca in Viena este buna de retinut ca reteta si pentru alte mese festive.

Specificgerman
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ciuperci200 g
  • mustar100 g
  • patrunjel1 lingura
  • unt100 g
  • marar4 felii
  • piper0 dupa gust
  • ardei gras2 bucati
  • parmezan3 linguri
Preparare

Orezul se fierbe in apa cu sare, se amesteca cu parmezanul ras si cu 2 linguri de unt, apoi se aseaza in castronele mici unse cu ulei sau unt,

Migdalele taiate se prajesc in 50 g unt, dupa care se adauga ciupercile taiate felii, ardeii taiati fasii, putin rozmarin, sare, piper, se lasa pe foc pana se inmoaie si, la final se stropeste totul cu vin alb;

Separat, se prajesc in unt feliile de mar, iar feliile de muschi de se prajesc in ulei, dupa ce au fost unse cu mustar;

Pe o farfurie se rastoarna orezul, se serveste alaturi de o felie de mar, o felie de musichi si amestec de ciuperci.

Tips

Vom inviora si mai tare aspectul acestui orez vienez ornandu-l cu patrunjel verde.

Recomandari