Musaca de vinete si pui

Musaca de vinete si pui

Musacaua de vinete si pui este o mancare delicioasa care are multe variante poate fi de vinete, de cartofi sau dovlecei, iar carnea poate fi de diverse feluri sau poate fi inlocuita de branza. Daca facem musacaua cu vinete si pui dupa aceasta reteta, atunci vom obtine o delicioasa mancare de

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii500 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • ulei de masline300 ml
  • ardei gras2 bucati
Preparare

Se spala vinetele si se taie felii, se presara peste ele sare, se amesteca si se lasa 30 de minute intr-un catron;

Dupa ce au trecut cele 30 de minute, se spala bine vinetele in apa rece si se scurg apoi intr-o strecuratoare;

Se asaza vinetele intr-o tava, se stropesc cu 100 ml ulei de masline si apoi tava se introduce in cuptor, unde se lasa 30 minute;

Carnea de pui se trece de 2 ori prin masina de tocat;

Carnea tocata se pune intr-o tigaie impreuna cu ceapa, 100 ml ulei de masline si ceapa taiata, apoi se presara si sarea si piperul peste ele;

Se unge un vas cu ulei de masline si se pun jumatate din feliile de vinete una langa alta pe fundul vasului;

Peste vinete se pune carnea tocata si apoi se pun 500 grame de rosii taiate felii;

Se presara patrunjel peste, apoi se adauga inca un sfert din cantitatea de vinete ramasa;

Peste vinete se adauga restul de carne si restul de rosii, taiate felii;

Pe deasupra se pune restul de vinete, feliile punandu-se una langa alta, frumos aranjate;

Se presara pe deasupra sare si inca putin partrunjel;

Se pune vasul la cuptor si se lasa 30 de minute;

Se serveste calda.

Recomandari