Musaca de peste

Daca iti place musacaua insa te-ai saturat de carnea de vita sau porc, poti incerca sa o prepari cu peste si cartofi. Este o reteta usor de preparat si potrivita in posturi, atunci cand este dezlegare la peste. Pofta buna!
Ingrediente
- cartof1 kg
- ceapa alba4 bucati
- macrou800 g
- ulei de floarea-soarelui0 dupa gust
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- pesmet4 linguri
- pasta de tomate600 ml
- ceapa verde1 legatura
Preparare
Cartofii se curata, se taie rondele si se pun la prajit in ulei pe ambele parti, pana se rumenesc bine, apoi se scot pe un servet absorbant.
Ceapa se curata si se taie solzisori, apoi se caleste in putin ulei.
Pestele se toaca marunt si se amesteca cu ceapa calita.
Intr-un vas termorezistent, uns cu ulei se aseaza un strat de rondele de cartofi, un strat de peste cu ceapa, apoi iar un strat de cartofi, pana se termina compozitia.
Se presara deasupra pesmet alb, se toarna sucul de rosii si se da vasul la cuptor, timp de 30 de minute.
Tips
Se serveste calda, simpla sau cu zeama de lamaie.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"pentru unii mai mult decat o simpla pasiune..."