Mazare cu carne de porc si sos de rosii

Mazare cu carne de porc si sos de rosii

Din mazare se pot prepara mancaruri delicioase si pline de savoare, precum mazare cu carne de porc si sos de rosii.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Status
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
Preparare

Se taie ceapa, morcovul, prazul, rosiile si se calesc pana se inmoiae, in doua linguri de ulei.

Se adauga carnea de porc taiata cubulete si se prajeste timp de 10 min, apoi se presara sarea, piperul alb si negru, dupa gust.

Se inabusa carnea 10 min, apoi se toarna apa cat sa acopere si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand carnea este gata.

Dupa se aduga mazarea, daca este proaspata, ca sa nu se farame, daca nu se pune odata cu carnea.

Dupa 10 min se aduaga sosul frecat cu 1 lingura de faina si cele 2 cozi de ceapa noua taiate marunt si se mai lasa la foc mic.

Dupa ce se ia de pe foc se presara mararul deasupra.

Recomandari