Friptura de miel cu portocale si rozmarin
Pe masa de Paste, friptura de miel cu portocale este un preparat inedit si extrem de apreciat. Reteta nu este una complicata insa pentru a fi bine patrunsa, carnea de miel trebuie sa zaboveasca in cuptor pret de o ora si jumatate. Pofta buna!
Recomandat pentru Evenimente
pasteIngrediente
- miere2 linguri
- portocala2 bucati
- vin rosu300 ml
- ulei de masline50 ml
- rozmarin1 fir
- pulpa miel2 kg
Preparare
Pulpa de miel, se curata de pielite, se spala bine si se cresteaza adanc, la o distanta de 2-3 cm intre crestaturi. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Intr-o tigaie pune ulei de masline si adauga o ramurica de rozmarin. Se lasa 2 minute pe foc. Ia uleiul de pe foc si unge pulpa de miel crestata.
Pregateste o tava in care aseaza pulpa de miel unsa cu uleiul cu rozmarin. Toarna peste ea 200 ml de vin, foi de dafin si supa de legume. Acopera cu folie de aluminiu si da la cuptorul incazit in prealabil. Pupla va sta la cuptor timp de o ora si jumatate. Dupa 45 de minute este indicat sa intorci pulpa pentru a se gati uniform.
Intre timp, rade coaja de la doua portocale. Desfa o portocala in felii si stoarce sucul de la cealalta portocala. Pune intr-o tigaie 100 ml vin,coaja de portocala rasa si sucul de la o portocala, mierea si feliile de portocale. Lasa tigaia pe foc timp de 10 minute.
Cand friptura este facuta scoate tava si toarna peste friptura sucul pregatit inainte. Friptura se serveste alaturi cu felii de portocala.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
""in viata nu exista victorii si infrangeri definitive.lupta si vei castiga!""