Marinata de dovleac

Marinata de dovleac

Marinata de dovleac - Dovleacul este la fel de savuros si in mancarurile gatite, nu doar in placinte. Poti incepe cu o manacare gatita, cum este aceasta marinata de dovleac, apoite poti delecat cu un desert delicios de placinta cu dovleac.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba150 g
  • piper0 dupa gust
  • dovleac1 kg
  • apa50 ml
  • otet150 ml
  • faina40 g
Preparare

Cum se prepara marinata:

Morcovul se curate si se taie in fasii subtiri;

Ceapa si radacina de patrunjel se calesc in ulei timp de 20 de minute, se adauga pasta de tomate si se mai lasa inca 10 minute;

Se toarna apa si otetul deasupra, se adauga condiment si zahar, si se mai lasa 15-20 de minute sa fiarba;

Dovleacul se curata de coaja si de seminte, se taie in bucati, se potriveste de sare;

Se trec bucatile de dovleac prin faina, se prajesc in ulei, se pun intr-o cratita, se toarna marinata deasupra si se inabusa 10-15 minute, apoi se lasa sa se raceasca.

Tips

Se asaza in forma de piramida pe un platou, cu verdeata tocata deasupra. Dovleac copt Dovleac umplut cu pui si legume

Recomandari