Marinata de dovleac

Marinata de dovleac

Marinata de dovleac - Dovleacul este la fel de savuros si in mancarurile gatite, nu doar in placinte. Poti incepe cu o manacare gatita, cum este aceasta marinata de dovleac, apoite poti delecat cu un desert delicios de placinta cu dovleac.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba150 g
  • piper0 dupa gust
  • dovleac1 kg
  • apa50 ml
  • otet150 ml
  • faina40 g
Preparare

Cum se prepara marinata:

Morcovul se curate si se taie in fasii subtiri;

Ceapa si radacina de patrunjel se calesc in ulei timp de 20 de minute, se adauga pasta de tomate si se mai lasa inca 10 minute;

Se toarna apa si otetul deasupra, se adauga condiment si zahar, si se mai lasa 15-20 de minute sa fiarba;

Dovleacul se curata de coaja si de seminte, se taie in bucati, se potriveste de sare;

Se trec bucatile de dovleac prin faina, se prajesc in ulei, se pun intr-o cratita, se toarna marinata deasupra si se inabusa 10-15 minute, apoi se lasa sa se raceasca.

Tips

Se asaza in forma de piramida pe un platou, cu verdeata tocata deasupra. Dovleac copt Dovleac umplut cu pui si legume

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Cu copilul la plimbare
  • person

    "nu poti spune despre ceva ca e greu inainte sa incerci!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right