Marinata de dovleac

Marinata de dovleac - Dovleacul este la fel de savuros si in mancarurile gatite, nu doar in placinte. Poti incepe cu o manacare gatita, cum este aceasta marinata de dovleac, apoite poti delecat cu un desert delicios de placinta cu dovleac.
Ingrediente
- ceapa alba150 g
- piper0 dupa gust
- dovleac1 kg
- apa50 ml
- otet150 ml
- faina40 g
Preparare
Cum se prepara marinata:
Morcovul se curate si se taie in fasii subtiri;
Ceapa si radacina de patrunjel se calesc in ulei timp de 20 de minute, se adauga pasta de tomate si se mai lasa inca 10 minute;
Se toarna apa si otetul deasupra, se adauga condiment si zahar, si se mai lasa 15-20 de minute sa fiarba;
Dovleacul se curata de coaja si de seminte, se taie in bucati, se potriveste de sare;
Se trec bucatile de dovleac prin faina, se prajesc in ulei, se pun intr-o cratita, se toarna marinata deasupra si se inabusa 10-15 minute, apoi se lasa sa se raceasca.
Tips
Se asaza in forma de piramida pe un platou, cu verdeata tocata deasupra. Dovleac copt Dovleac umplut cu pui si legume