Mancare de orez cu sos de struguri

Mancare de orez cu sos de struguri

Atunci cand nu stii ce sa mai gatesti pentru cei dragi, cel mai bun truc este sa te inspiri din ceea ce te inconjoara, si din minunile pe care le ofera fiecare anotimp. Toamna este anotimpul strugurilor, asa ca am pregatit pentru tine o reteta inedita de orez cu sos de struguri. Trebuie s-o incerci!

Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian  Regim lactovegetarian  
Ingrediente
  • lichior de visine100 ml
  • struguri1 kg
  • unt150 g
  • orez300 g
  • coniac50 ml
  • faina50 g
Preparare

Boabele de struguri se spala bine si se pun intr-o tava unsa cu unt care se introduce in cuptorul incins.
Separat se prepara un sos: 50 g unt se amesteca cu faina, pe foc, si se stinge cu 300 ml apa.
Dupa 10 minute, se scoate tava din cuptor si se adauga sosul preparat, lichiorul de visine si coniacul se se mai lasa putin sa de in clocot.
Separat, se pune orezul cu 100 gr unt la prajit. Se stinge cu apa clocotita si se lasa la fiert. Se lasa apoi 20 de minute acoperit cu un capac.
Cand este gata, orezul se serveste cu sosul de struguri cald.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Consultanta in fonduri structurale
  • person

    "detalii la www.fondurile-structurale.com"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right