Limba cu masline

Limba cu masline

Limba cu masline este o mancare usoara si delicioasa, la indemana tuturor. Este ideala pentru vara, pentru ca este cald si poti consuma limba cu masline si rece si calda. Sosul de lamaie, dafin si masline din macarea de limba cu masline este partea cea mai delicioasa a acestei mancari.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii300 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • lamaie1 bucata
  • mustar1 lingurita
  • ulei de floarea-soarelui100 ml
  • vin alb100 ml
  • sare0
  • piper10 boabe
  • masline negre30 bucati
  • suc de rosii150 ml
  • dafin1 foaie
  • limba1 bucata
  • faina25 g
Preparare

Se pune la fiert limba in apa cu sare si frunze de dafin, dupa fierbere se scurge, se raceste si se curata de pielita si grasimi;

Intre timp se rade ceapa prin razatoarea cu gauri mici, se caleste 2-3 minute in tot uleiul;

Se stinge cu sucul de rosii, frecat cu faina si cu supa rece si se adauga toate celelalte ingrediente, inclusiv felii de lamaie decojita si limba taiata felii;

Se introduce cratita in cuptor, unde se lasa 30 minute, ca sa fiarba maslinele si sa se ridice uleiul;

Sosul nu trebuie sa fie prea gros, deoarece se mai ingroasa cand se raceste si atunci daca este nevoie se mai dilueaza cu putina supa sau suc de rosii;

Sare se pune numai cand se raceste, daca mai este necesar (au fost si maslinele sarate).

Tips

Se poate manca si rece, ca felul intai.

Recomandari