Placinte ondulate cu urzici

Placinte ondulate cu urzici

Aceste delicioase placinte ondulate cu urzici sunt dupa o reteta greceasca si merg foarte bine cu bere sau vin alaturi. Picante si savuroase aceste placinte ondulate cu urzici sunt pe placul oricui. Aceste placinte ondulate cu urzici sunt o combinatie reusita de ingrediente intr-un aluat special.

Specificgrecesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii250 kcal
Ingrediente
  • ulei de masline4 linguri
  • urzici1 kg
  • masline negre1 ceasca
  • apa1 ceasca
  • faina2 cesti
Preparare

Se curata si se spala bine urzicile sub jet de apa;

Se scurg si se calesc urzicile cu ceapa in 6 linguri de ulei de masline intr-o cratita adanca timp de 5 minute, se adauga maslinele, nuca, chimenul, sarea si piperul;

Pentru aluat se amesteca uleiul de masline cu votca, sare, apa calduta, se mixeaza si se adauga treptat faina. Din cand in cand se verifica, daca aluatul curge se mai adauga faina, se opreste mixarea daca capata consistenta dorita;

Se pune aluatul pe o planseta presarata cu faina, se intinde si se taie in fasii dreptunghiulare, pe fiecare fasie se pune cu lingurita putina umplutura si se unesc laturile lungi;

Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc placintele cu urzici. Se servesc calde.

Tips

Citeste si apetisanta reteta de: Placinta cu urzici .

Recomandari