Iahnie de fasole cu boia

O reteta simpla si la indemna oricui pentru a prepara un delicios preparat de post, plin de arome si gust datorita adaosului de boia adaugat la preparare. Acest fel de mancare este perfect pentru o cina in familie.
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian Retete de post Dieta Montignac Regim lactovegetarian Regim osteoporozaIngrediente
- ceapa alba200 g
- patrunjel1 legatura
- rosie2 bucati
- usturoi uscat2 catei
- ulei de masline6 linguri
- cimbru2 fire
- pasta de tomate4 linguri
- boia dulce1 lingura
- fasole boabe500 g
- dafin8 frunze
Preparare
Se pune fasolea la fiert, in apa rece cu putina sare, dupa ce s-a spalat bine.
Se schimba apa de 3 ori, pe masura ce aceasta se coloreaza (nu mai este cazul daca fasolea a fost pusa la inmuiat de cu seara).
In apa de fiert se adauga 1 crenguta de cimbru si foile de dafin.
Ceapa se curata, se toaca solzisori si se pune la prajit in uleiul incins.
Se taie felii rosiile din bulion, la fel usturoiul curatat. Se amesteca impreuna cu bulionul sau pasta de tomate in fasole, dupa ce aceasta este fiarta.
Se mai lasa pe foc 15 minute, dupa ce am pus boiaua dulce, sare, piper.
Tips
Se serveste fierbinte, cu patrunjel deasupra.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"cea mai frumoasa culoare din lume este cea care ti se potriveste - coco chanel"