Iahnie de fasole cu boia

Iahnie de fasole cu boia

O reteta simpla si la indemna oricui pentru a prepara un delicios preparat de post, plin de arome si gust datorita adaosului de boia adaugat la preparare. Acest fel de mancare este perfect pentru o cina in familie.

Specificspaniol
Timp prepararesemipreparat
Status
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba200 g
  • patrunjel1 legatura
  • rosie2 bucati
  • usturoi uscat2 catei
  • ulei de masline6 linguri
  • cimbru2 fire
  • pasta de tomate4 linguri
  • boia dulce1 lingura
  • fasole boabe500 g
  • dafin8 frunze
Preparare

Se pune fasolea la fiert, in apa rece cu putina sare, dupa ce s-a spalat bine.

Se schimba apa de 3 ori, pe masura ce aceasta se coloreaza (nu mai este cazul daca fasolea a fost pusa la inmuiat de cu seara).

In apa de fiert se adauga 1 crenguta de cimbru si foile de dafin.

Ceapa se curata, se toaca solzisori si se pune la prajit in uleiul incins.

Se taie felii rosiile din bulion, la fel usturoiul curatat. Se amesteca impreuna cu bulionul sau pasta de tomate in fasole, dupa ce aceasta este fiarta.

Se mai lasa pe foc 15 minute, dupa ce am pus boiaua dulce, sare, piper.

Tips

Se serveste fierbinte, cu patrunjel deasupra.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

London Salon
  • person

    "cea mai frumoasa culoare din lume este cea care ti se potriveste - coco chanel"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right

 

Ofert Ele.rochevron_right
% reducere