Iahnie de fasole cu ardei gras

Iahnie de fasole cu ardei gras

Combinatia reusita dintre fasolea alba cu bob mare si ardeiul gras fac din acest preparat o delicatesa de sezon. Poate fi consumata ca garnitura la gratar de carne sau simpla.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Status
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba2 bucati
  • rosie6 bucati
  • usturoi uscat4 catei
  • ulei de masline4 linguri
  • cimbru0
  • piper0 dupa gust
  • bulion2 linguri
  • ardei gras2 bucati
  • fasole boabe500 g
Preparare

Pune fasolea la fiert, in apa rece cu putina sare. Schimba apa de 3 ori, pe masura ce aceasta se coloreaza.

In apa pe care nu o mai schimbi, adauga crenguta de cimbru si foile de dafin.

Curata legumele si toaca-le: ceapa marunt, ardeii grasi feliute, apoi inabusa-le in uleiul de masline.

Decojeste rosiile si taie-le felii, taie feliute usturoiul curatat. Amesteca-le impreuna cu bulionul sau pasta de tomate in fasole, dupa ce aceasta este fiarta.

Potriveste de sare si piper si serveste fierbinte, cu putina verdeata deasupra.

Tips

Poti pune fasolea de cu seara la muiat in apa rece, daca vrei sa fiarba mai repede.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

fericirea...
  • person

    "razi cat ti se ofera prilejul..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right