Tort diplomat de mere

Iata un tort simplu, fara pretentii, dar incredibil de gustos. Intreaga familie se va bucura de el. Daca vrei sa pregatesti ceva special insa esti lipsit(a) de inspiratie, noi iti propunem sa incerci aceasta reteta. Nu vei regreta.
Ingrediente
- zahar300 g
- mar1 kg
- ou3 bucati
- praf de copt1 lingurita
- scortisoara2 lingurite
- gelatina3 plicuri
- faina5 linguri
- frisca lichida200 ml
- intaritor frisca1 plic
Preparare
Pentru blat batem ouale cu zaharul pana ce devin cremoase.Adaugam faina si praful de copt si omogenizam.
Turnam compozitia in forma de tort tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste.
Curatam merele de coaja si scoatem cotoarele. Le taiem feliute si le punem intr-un vas.
Adaugam apa cat sa le acopere, zaharul si scortisoara.
Fierbem pana se inmoaie merele. Obtinem un compot de mere din care oprim deoparte 100 ml zeama .
Dupa ce sa racesc le bagam la blender si le facem piure.
Punem blatul pe un platou si punem in jurul lui inelul reglabil pentru tort. Insiropam cu zeama de compot.
Piureul de mere il amestecam cu gelatina dizolvata conform indicatiilor de pe ambalaj .Il turnam peste blat.
Batem frisca cu pliculetul de intaritor si intindempeste crema.
Dam la rece cateva ore (de preferat sa se lase peste noapte) apoi indepartam inelul din jurul tortului.
Presaram deasupra scortisoara si taiem felii.
Tort diplomat de mere de la www.caietulcuretete.com
Credit foto: www.caietulcuretete.com