Drob de curcan

Drob de curcan

Daca vreti sa renuntati la carnea de miel din drobul clasic, incercati acest drob de curcan. Este la fel de gustos ca si unul cu miel si mult mai usor digerabil. Se serveste rece, taiat felii groase, alaturi de rosii mici, cherry.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  onomastica  paste  
Ingrediente
  • ceapa alba3 bucati
  • ou4 bucati
  • marar1 legatura
  • ulei de masline2 linguri
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • orez4 linguri
  • carne de curcan1 kg
  • usturoi verde1 legatura
  • ceapa verde2 legaturi
Preparare

Ceapa rosie se curata, se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline.

Carnea de curcan se pune la fiert in apa cu sare, iar cand este foarte bine fiarta se curate de pe os si se da prin masina de tocat, impreuna cu ceapa calita.

Intr-un castron mare se amesteca compozitia de carne cu ceapa si usturoiul verde tocate marunt, cu orezul alb fiert in prealabil, cu cele 4 oua si mararul tocat, sare si piper.

Compozitia se aseaza in 2 tavi mari de chec, unse cu ulei si tapetate cu faina, se niveleaza si se unge cu putin ulei de masline.

Tavile se dau la cuptor timp de 20-30 de minute, pana se rumeneste frumos la suprafata.

Tips

Se serveste rece, taiat felii groase, alaturi de rosii mici, cherry.

Recomandari