Iahnie de fasole cu afumatura

Iahnie de fasole cu afumatura

Pentru traditionalisti va prezentam reteta de iahnie de fasole cu afumatura. Gustul acestei mancari iahnie de fasole este imbunatatit cu gustul de afumatura si este cu atat mai apetisant. Aceasta iahnie de fasole cu afumatura, se prepara si la pomana porcului, dar bineinteles fara afumatura. Cu

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii300 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • bulion3 linguri
Preparare

Se pune la fiert fasolea, inmuiata din ajun (daca nu e inmuiata din timp fierbe mai greu);

Dupa cca 30 de minute, se adauga afumatura (daca e ciolan afumat, se pune la fiert inca de la inceput);

Se taie ceapa solzisori, se caleste in ulei si cand fasolea e aproape fiarta, se adauga ceapa, uleiul si bulionul, dupa gust sare si piper;

Se fierbe pana ce fasolea e bine fiarta. Atentie, cand se amesteca in oala, sa nu se sfarame boabele. Se serveste presarata cu marar si patrunjel.

Tips

E bine sa schimbati la inceput, apa dupa ce ajunge la fiert, de cateva ori, pentru a se elimina din toxinele din fasole.

Recomandari