Gulas de fasole alba

Un fel de mancare numai bun pentru luna noiembrie, mai ales daca este preparat in stil ardelenesc!
Ingrediente
- ceapa alba3 bucati
- morcov2 bucati
- patrunjel1 radacina
- telina1 bucata
- piper0 dupa gust
Preparare
Fasolea alba se spala bine si se pune la muiat intr-o cratita, cu o seara inainte d epreparare.
Costita afumata se taie fasii lungi si se pune la prajit in putin ulei, iar cand s-a rumenit, se adauga ardeii capia fasiute si ceapa alba tocata mediu.
Dupa 6-7 minute d eprajit se adauga ciolanul afumat (doar carnea, taiata fasii) si carnea de porc, taiata cubulete mici; se lasa la calit pana carnea isi lasa suc.
Se adauga zarzavatul (morcov, telina, radacina patrunjel) taiate fasiute subtiri si se lasa la fiert pana se fierbe bine carnea si scade zeama din vas.
Se adauga rosiile zdrobite cu furculita si apa suficienta cat sa le acopere, apoi dupa ce atinge punctul de fierbere se adauga si fasolea inmuiata si foile de dafin, lasand oala pe foc pana ce aceasta fierbe (circa 2 ore)
Tips
Se serveste fierbinte, cu ardei iute alaturi.