Ghiveci de dovlecei

Ghiveci de dovlecei

Ghiveci de dovlecei - O mancare de sezon plina de aroma si savoare. Ghiveciul de dovlecei nu este doar savuros, dar si plin de vitamine.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba500 g
  • piper0 dupa gust
  • ardei gras750 g
  • dovlecel3 kg
Preparare

Dovleceii se curata de coaja si seminte, se taie in cuburi, se presara cu sare intr-un lighean si se lasa 30 minute;

Ceapa se caleste 10 minute in ulei, se adauga ardeiul copt si curatat, rosiile decojite;

Se adauga dovleceii strecurati de zeama si se fierb. Se adauga spre final marar, patrunjel, se sareaza si se pipereaza dupa gust;

Se sterilizeaza 30 minute.

Tips

Iarna se poate folosi ca atare sau se mai adauga orez fiert si se serveste ca si garnitura excelenta la chiftelute, snitele.

Recomandari