Ghiveci de dovlecei

Ghiveci de dovlecei - O mancare de sezon plina de aroma si savoare. Ghiveciul de dovlecei nu este doar savuros, dar si plin de vitamine.
Ingrediente
- ceapa alba500 g
- piper0 dupa gust
- ardei gras750 g
- dovlecel3 kg
Preparare
Dovleceii se curata de coaja si seminte, se taie in cuburi, se presara cu sare intr-un lighean si se lasa 30 minute;
Ceapa se caleste 10 minute in ulei, se adauga ardeiul copt si curatat, rosiile decojite;
Se adauga dovleceii strecurati de zeama si se fierb. Se adauga spre final marar, patrunjel, se sareaza si se pipereaza dupa gust;
Se sterilizeaza 30 minute.
Tips
Iarna se poate folosi ca atare sau se mai adauga orez fiert si se serveste ca si garnitura excelenta la chiftelute, snitele.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





pasiunea
- person
"zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"