Fillete di rombo con zuchinni

Fillete di rombo con zuchinni

Un generos file de calcan pregatit intr-o baie de aburi, asezat pe un pat subtire de dovlecei proaspeti aromatizat cu ierburi mediteraneene, poate fi o cina extrem de delicioasa.

Specificitalian
Timp prepararemediu
Status
Calorii300 kcal
Ingrediente
  • piper0 dupa gust
Preparare

Se pregateste la cuptor intr-un vas de lut;

Taiati dovlecelul in felii subtiri si asezati-le in vas aproape suprapuse, astfel incat sa se formeze un "pat";

Puneti deasupra fileul de calcan si condimentati cu uleiul extra virgin, rose marin, cu caperele, sare, piper si rosiile de Sicilia;

Uleiul extra virgin se prepara in prealabil astfel: maruntiti trei catei de usturoi si introduceti-i in cei 100 ml de ulei de masline - veti obtine un ulei parfumat;

Dupa ce ati aranjat ingredientele, stropiti-le continutul cu vin alb sec;

Separat, introduceti in cuptorul incins o tava cu apa care sa genereze vapori;

Apoi, introduceti si vasul de lut, si lasati-l acolo timp de 20 de minute;

Se serveste cald putand fi completat si de o salata verde.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Gandeste...
  • person

    ""nu fi ceea ce nu esti...""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right