Fasole cu afumatura

Fasole cu afumatura

1 decembrie miroase intotdeauna a fasole cu afumatura. O reteta simpla si incredibil de savuroasa in zilele friguroase de iarna. Gustul de afumatura si cel de fasole se completeaza perfect. Afla cum sa prepari reteta traditionala!

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • morcov2 bucati
  • telina1 radacina
  • piper0 dupa gust
  • ardei gras1 bucata
  • fasole boabe500 g
  • faina1 lingura
Preparare

Se spala fasolea si se pune intr-o oala la fiert.

Cand da in clocot se ia de pe foc, se scurge, se clateste cu apa rece, se acopera din nou cu apa si se da iar la fiert.

Intre timp se taie marunt o ceapa, morcovii, pastrarnacul, telina, ardeiul si se adauga in oala peste fasolea care fierbe.

Se adauga sare si piper dupa gust.

Afumatura se pune intr-un vas cu apa rece pentru 10-15 minute apoi se adauga in oala peste fasole si zarzavat.

Se lasa sa fiarba la foc iute timp de 30 - 40 minute pana ce s-au fiert toate ingredientele.

Intre timp se prepara rantasul astfel:

Se pune o lingura de ulei intr-o tigaie, se adauga o lingura de faina se amesteca si se lasa putin sa se rumeneasca faina.

Se adauga ceapa taiata marunt apoi se stinge cu 2-3 linguri de zeama din fasolea care fierbe pe foc si se lasa pe foc pana ce ceapa se inmoaie si devine transparenta. La final se adauga o lingura de sos de tomate, se amesteca si se ia de pe foc.

Rantasul astfel preparat se toarna peste amestecul de fasole cu afumatura care este pe foc. Se amesteca si se mai lasa pe foc 10 minute.

Se presara cimbru, patrunjel si marar tocat si se serveste cald.

Tips

Se serveste cald, cu mamaliga.

Recomandari