Fasole coapta

Nimeni nu poate refuza din cand in cand omancare de fasole bine facuta, asa cum este aceasta delicioasa fasole coapta. Aceasta reteta de fasole coapta este dupa o reteta traditionala mexicana si combina savoarea boabelor de fasole, cu aroma unor ingrediente specifice precum cardamonul si
Ingrediente
- ceapa alba2 linguri
- piper0 dupa gust
- cuisoare1 lingurita
- zahar brun2 cani
- hrean1 lingura
Preparare
Se alege fasolea, se acopera cu apa rece si se lasa sa stea peste noapte;
A doua zi se scurge bine fasolea, se aseaza intr-o cratita mare, se acopera cu apa proaspata si se adauga bicarbonat de sodiu;
Se fierbe fasolea, se reduce apoi focul si se lasa sa fiarba la foc mic cca 35 de minute. Se scurge si se spala cu apa rece;
Se aseaza fasolea intr-un castron;
Se pun restul ingredientelor in castron si se amesteca bine cu fasolea;
Se acopera vasul si se pune in cuptor timp de 5 ore sau pana cand fasolea este frageda. Se adauga cantitati mici de apa fierbinte, daca fasolea se usuca in timpul coacerii;
In ultimele 30 de minute de copt se indeparteza capacul.
Tips
Citeste si alte retete delicioase de preparate pe baza de fasole, precum cea de Iahnie de fasole cu afumatura .