Fasole coapta

Fasole coapta

Nimeni nu poate refuza din cand in cand omancare de fasole bine facuta, asa cum este aceasta delicioasa fasole coapta. Aceasta reteta de fasole coapta este dupa o reteta traditionala mexicana si combina savoarea boabelor de fasole, cu aroma unor ingrediente specifice precum cardamonul si

Specificmexican
Timp prepararemediu
Status
Calorii312 kcal
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian  Retete de post  
Ingrediente
  • ceapa alba2 linguri
  • piper0 dupa gust
  • cuisoare1 lingurita
  • zahar brun2 cani
  • hrean1 lingura
Preparare

Se alege fasolea, se acopera cu apa rece si se lasa sa stea peste noapte;

A doua zi se scurge bine fasolea, se aseaza intr-o cratita mare, se acopera cu apa proaspata si se adauga bicarbonat de sodiu;

Se fierbe fasolea, se reduce apoi focul si se lasa sa fiarba la foc mic cca 35 de minute. Se scurge si se spala cu apa rece;

Se aseaza fasolea intr-un castron;

Se pun restul ingredientelor in castron si se amesteca bine cu fasolea;

Se acopera vasul si se pune in cuptor timp de 5 ore sau pana cand fasolea este frageda. Se adauga cantitati mici de apa fierbinte, daca fasolea se usuca in timpul coacerii;

In ultimele 30 de minute de copt se indeparteza capacul.

Tips

Citeste si alte retete delicioase de preparate pe baza de fasole, precum cea de Iahnie de fasole cu afumatura .

Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
Intalnirea cu liderele din luna octombrie
  • person

    "povestea o scriem in fiecare zi, impreuna..."

Blog Ele.rochevron_right
 
Forum Ele.rochevron_right
 
LUMANARE ARTIFICII SET24 DIVERSE CULORI

4 RON   5 RON

Ofert Ele.rochevron_right
20% reducere