Drob de pui in foaie de placinta

Drob de pui in foaie de placinta

Daca nu agreezi reteta traditionala de drob, cu prapor si maruntaie de miel, poti pregati aceasta reteta cu maruntaie de pui in foaie de aluat. Este o reteta alternativa si deosebit de gustoasa, ideala pentru masa de Paste pentru cei care nu mananca miel..

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
paste  
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • gris2 linguri
  • ou10 bucati
  • patrunjel4 legaturi
  • sare0
  • bicarbonat1 lingurita
  • stevie1 legatura
  • ceapa verde3 legaturi
  • foi placinta1 pachet
  • ficatei pasare500 g
  • piper alb0
  • pipota de pui500 g
  • marar verde4 legaturi
Preparare

Se spala bine ficatul si pipotele de pui si se pun la fiert in apa cu sare. Se scurg, se racesc, apoi se dau prin masina de tocat sau se toaca de mana (daca preferati drobul cu bucati mai mari)

Se toaca marunt ceapa verde, mararul, patrunjelul si stevia. Se caleste ceapa uscata taiata marunt intr-o lingura de ulei de masline.

Intre timp puneti la fiert 3 oua - se fierb tari. Dupa ce se fierb se curata si vor intra mai tarziu in umplutura.

Maruntaiele si verdeata tocata se pun intr-un bol. Se adauga 6 oua crude, grisul, ceapa calita, sare si piper dupa gust si o lingurita de bicarbonat de sodiu(ajuta la crestere) si se amesteca toate pana se omogenizeaza.

Se pregateste o forma rotunda inalta, ca cea de tort. Se unge cu unt sau putina untura.

Se aseaza apoi in tava un strat de foi fine de placinta ( 5-6 foi) iar marginile se lasa sa atarne pe dinafara. Se toarna umplutura in tava si din loc in loc se pun cele 3 oua fierte tari, apoi marginile foilor de aluat se aduc frumos peste umplutura.

Se unge deasupra cu un ou batut si se da tava la cuptor timp de 35-40 min.

Tips

Se serveste atat cald cat si rece.

Recomandari