Dovlecei cu sunca

Dovlecei cu sunca

Un aperitiv perfect daca este servit rece, un fel de mancare gustos servit fierbinte.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  
Ingrediente
  • marar1 legatura
  • ulei de masline2 linguri
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • ardei gras1 bucata
  • dovlecel6 bucati
  • sunca presata150 g
Preparare

Se curata 5 dovlecei de miez si se taie in doua fiecare, pe lung.

Miezul ramas se amesteca bine cu sunca taiata fideluta subtire, ce; de-al 6-lea dovlecel taocat cubulete marunte, sare si piper si se pune la prajit.

Dupa 3-4 minute se adauga legatura de verdeata tocata foarte marunt.

Se repartizeaza compozitia in cele 10 jumatati de dovlecei.

Se pun dovleceii intr-o tava de sticla termorezistenta, se rade deasupra mozzarella si se da vasul la cuptor 15 minute.

Tips

Se poate presara deasupra si branza parmezan.

Recomandari