Supa de fasole uscata

Supa de fasole este o mancare simpla si usor de preparat, dar plina de savoare si arome.
Ingrediente
- ceapa alba2 bucati
- morcov1 bucata
- patrunjel1 legatura
- marar1 legatura
- ardei gras1 bucata
Preparare
Se alege fasolea, se spala bine si se pune la fiert in apa rece. Cand fasolea este veche, ca sa fiarba mai repede, se pune de cu seara in apa calduta sa se inmoaie. A doua zi se varsa apa si se aseaza la foc cu apa rece. Dupa cateva clocote, se varsa apa si se pune din nou la foc cu apa fierbinte.
Dupa ce fasolea a dat in cateva clocote, se introduc legumele: ceapa, morcovul si ardeiul, care au fost curatate, spalate si tocate marunt, si se lasa sa fiarba mai departe la foc potrivit, pana cand boabele de fasole s-au inmuiat complet.
Se oparesc rosiile, se curata de coaja si de samburi, se taie in feliute mici si se adauga in supa o data cu untdelemnul si sarea. Se mai lasa sa fiarba 5-10 min. la foc slab, fiindca fasolea se prinde repede pe fund.
Supa se serveste presarata pe deasupra cu patrunjel si marar, tocate marunt.