Gulii cu ciuperci

Gulii cu ciuperci

Un mod inedit de a prepara guliile. Umplutura cu ciuperci este foarte aromata si se combina foarte bine cu gustul miezului de gulie.

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ciuperci200 g
  • patrunjel1 legatura
  • marar1 legatura
  • usturoi uscat3 catei
  • piper0 dupa gust
  • orez2 linguri
  • ceapa rosie1 bucata
Preparare

Guliile se curate si li se scoate miezul cu ajutorul unei linguri (speciale sau nu).

Guliile se pun apoi la fiert in apa cu sare timp de 10 minute.

Ciupercile se toaca foarte marunt si se pun la calit in putin ulei, impreuna cu ceapa toccata foarte marunt.

Dupa 3 minute se adauga o lingura de pasta de tomate si dupa inca 5 minute supa clara de legume.

Se lasa la foc mic, cu vasul neacoperit, pana scade toata zeama si apoi se adauga usturoiul zdrobit marunt.

Orezul se fierbe separate 5-6 minute apoi se amesteca cu ciupercile calite si jumatate din mararul tocat marunt.

Cu umplutura obtinuta se umplu cele 8 gulii si se aseaza intr-o tava mare, unsa cu ulei, care se da la cuptor, 30 de minute.

Tips

Se servesc fierbinti, cu marar tocat deasupra. Se pot amesteca in compozitia de umplutura si 2 linguri de smantana grasa.

Recomandari