Sardele la cuptor
Sardele la cuptor sunt un aperitiv picant si savuros, numai bun pentru a deschide pofta de mancare. In ciuda aspectului apetisant aceste sardele la cuptor nu se fac foarte greu. Putem prepara sardele la cuptor, oricand avem de pregatit o masa festiva.
Ingrediente
- patrunjel1 legatura
- sardine16 bucati
- usturoi uscat4 catei
- ulei de masline2 linguri
- rozmarin0 dupa gust
- cimbru0 dupa gust
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- pesmet2 linguri
- cascaval1 lingura
Preparare
Se unge tava de la aragaz cu ulei;
Se taie capul sardelelor si se desfac in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Se scoate sira spinarii, se spala si se zvanta cu hartie absorbanta;
Se pun in cuptorul incins, pe tava asa desfacute si cu pielita in jos, se presara cu sare si piper, se lasa 3-4 minute;
Separat se toaca patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, se pun 2 linguri intr-un bol si se amesteca cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet;
Se intinde umplutura astfel preparata peste sardele si se lipesc din nou cele doua jumatati;
Se presara peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si se dau 6 minute la cuptor. Se decoreaza sardelele cu felii de lamaie si se servesc cu masline.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"http://luiza.zboara.eu - sau - fericirea daruita de copii"