Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Sardele la cuptor sunt un aperitiv picant si savuros, numai bun pentru a deschide pofta de mancare. In ciuda aspectului apetisant aceste sardele la cuptor nu se fac foarte greu. Putem prepara sardele la cuptor, oricand avem de pregatit o masa festiva.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii180 kcal
Ingrediente
  • patrunjel1 legatura
  • sardine16 bucati
  • usturoi uscat4 catei
  • ulei de masline2 linguri
  • rozmarin0 dupa gust
  • cimbru0 dupa gust
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • pesmet2 linguri
  • cascaval1 lingura
Preparare

Se unge tava de la aragaz cu ulei;

Se taie capul sardelelor si se desfac in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Se scoate sira spinarii, se spala si se zvanta cu hartie absorbanta;

Se pun in cuptorul incins, pe tava asa desfacute si cu pielita in jos, se presara cu sare si piper, se lasa 3-4 minute;

Separat se toaca patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, se pun 2 linguri intr-un bol si se amesteca cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet;

Se intinde umplutura astfel preparata peste sardele si se lipesc din nou cele doua jumatati;

Se presara peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si se dau 6 minute la cuptor. Se decoreaza sardelele cu felii de lamaie si se servesc cu masline.

Recomandari