Dovleac umplut cu pui si legume

Dovleac umplut cu pui si legume

Dovleac umplut cu pui si legume - Sarbatoarea de Halloween va fi si mai frumoasa, daca pe langa muzica si dulciuri veti asezona petrecerea cu povesti despre Dovleacul vorbitor sau dovleacul transformat in caleasca Cenusaresei, dar si cu ceva delicios si apetisant cum este acest Dovleac hranitor

Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
halloween  
Ingrediente
  • zahar1 lingura
  • cartof5 bucati
  • ceapa alba1 bucata
  • mar1 bucata
  • sare0
  • piper0
  • smantana3 linguri
  • dovleac1 bucata
  • unt nesarat3 linguri
  • faina1 lingura
  • supa de pui1 pahar
  • piept pui500 g
Preparare

Pipetul de pui, taiat in cubulete, se prajeste in unt, pana se rumeneste;

In grasimea ramasa se prajeste ceapa taiata fin, se presara faina, se potriveste de sare si piper, apoi se adauga apa sau supa si se lasa sa fiarba timp de 10 minute;

Se pun cubuletele de pui in sosul obtinut si se lasa sa mai fiarba 10 minute;

Se adauga smantana dulce si se mai fierbe cca 15 minute;

Se spala dovleacul, se decupeaza un capacel. Capacelul se curata de coaja, se taie in cubulete si se prajeste cu putin unt;

Dovleacul se curata de seminte, se presara cu zahar in interior si se da la cuptor timp de 15-20 de minute la foc mijlociu;

Merele si cartofii se taie in cubulete, apoi se prajesc in grasimea in care s-au prajit cubuletele din capacelul de dovleac;

Se amesteca toate ingredientele cu exceptia sosului;

Se umple dovleacul cu acest amestec de pui si legume, se toarna sosul deasupra si se orneaza cu verdeata.

Tips

Se serveste cald. Cititi si alte retete excelente pentru sarabatoarea de Halloween: Fursecuri Plasa de paianjen

Recomandari