Deliciul lui Budha

Deliciul lui Budha

Va oferim o reteta inedita si savuroasa cu care veti face sigur o impresie pe masura numelui retetei, deliciul lui Buda. E clar ca in acest caz deliciul lui Buda e cu adevarat plin de gust, apetisant si savuros. Sosul deosebit care inunda amestecul de ciuperci si legume da acestui preparat, deliciu

Specificchinezesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii150 kcal
Recomandat pentru Evenimente
cina romantica  
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian  Retete de post  
Ingrediente
  • morcov3 bucati
  • piper0 dupa gust
Preparare

Telina si morcovul se taie pai, ardeii - carouri mari, ciupercile, daca sunt mici, se lasa intregi, cele mari - se taie in jumatate;

Ceapa se despica in patru;

Intr-o tigaie
adanca (de preferinta, teflonata): se calesc in putin ulei morcovul cu telina, atat cat sa se inmoaie, se adauga ciupercile (fierte sau scurse in prealabil), alunele si porumbul. Se stinge cu 1/2 ceasca de apa si se inabusa in continuare, 10-12 min;

Apoi se pun ardeii grasi, sarea, piperul si ceapa, avand grija ca aceasta sa nu se sfarame prea tare in timp ce amestecam legumele. Tot atunci adaugam 2-3 lingurite de amidon, dizolvat in putina apa rece si
amestecam bine totul, pana cand in cratita se formeaza un sos vascos.

Spre sfarsit, se adauga sosul de soia si cel de peste si praful de curry, se lasa sa dea in clocot si se ia de pe foc;

Fiind o mancare chinezeasca, se serveste cu orez simplu (picant, cu ou, cu
mazare - vezi retetele pentru prepararea orezului), sos de soia si sos picant.

Tips

Atentie: ceapa nu trebuie sa se inabuse mai mult de 4-5 minute, atat cat sa se ramana semicruda. Lasata pe foc mai mult timp, devine fiarta, oferind un gust fad mancarii; Sugestie: acest fel se poate prepara si cu orice fel de carne, taiata felii subtiri si inabusita, peste care se vor adauga restul legumelor.

Recomandari