Curcan cu busuioc, pe pat de dovlecel

Curcan cu busuioc, pe pat de dovlecel

Este specific toamnei si este foarte aromat, datorita combinatiei excelente dintre carnea de curcan si gustul busuiocului.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  
Ingrediente
  • ciuperci200 g
  • ou2 bucati
  • vin alb2 cesti
  • usturoi uscat2 catei
  • ulei de masline6 linguri
  • busuioc2 linguri
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • dovlecel2 bucati
  • parmezan2 linguri
  • ceapa rosie2 bucati
Preparare

Carnea de curcan se portioneaza in bucatele foarte mici si se pune la prajit 5 minute in putin ulei, apoi se adauga ceapa tocata marunt, usturoiul si ciupercile, iar dupa 15 minute, vinul alb, lasandu-se ulterior sa scada sosul total.

Dovleceii de spala, se taie in doua pe lung si li se scoate o buna parte din miez, lasand doua cavitati.

Se amesteca bine carnea de curcan din amestec cu busuiocul tocat si cu cele doua oua batute si se umplu cele 4 jumatati de dovlecel, apoi se dau la cuptor timp de 35-40 de minute, la foc mic (in ultimele 5 minute se presara si parmezanul deasupra).

Tips

Se serveste cald, cu o lingura de smantana deasupra.

Recomandari