Curcan cu busuioc, pe pat de dovlecel

Este specific toamnei si este foarte aromat, datorita combinatiei excelente dintre carnea de curcan si gustul busuiocului.
Ingrediente
- ciuperci200 g
- ou2 bucati
- vin alb2 cesti
- usturoi uscat2 catei
- ulei de masline6 linguri
- busuioc2 linguri
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- dovlecel2 bucati
- parmezan2 linguri
- ceapa rosie2 bucati
Preparare
Carnea de curcan se portioneaza in bucatele foarte mici si se pune la prajit 5 minute in putin ulei, apoi se adauga ceapa tocata marunt, usturoiul si ciupercile, iar dupa 15 minute, vinul alb, lasandu-se ulterior sa scada sosul total.
Dovleceii de spala, se taie in doua pe lung si li se scoate o buna parte din miez, lasand doua cavitati.
Se amesteca bine carnea de curcan din amestec cu busuiocul tocat si cu cele doua oua batute si se umplu cele 4 jumatati de dovlecel, apoi se dau la cuptor timp de 35-40 de minute, la foc mic (in ultimele 5 minute se presara si parmezanul deasupra).
Tips
Se serveste cald, cu o lingura de smantana deasupra.