Conopida la cuptor
Conopida este o leguma delicioasa iar preparata sub forma de conopida la cuptor este un deliciu. Preparata cu ardei si parmezan aceasta clasica conopida la cuptor va avea un gust deosebit, ca sa nu mai vorbim de aromele care vor pluti prin bucatarie. Aceasta conopida la cuptor poate fi preparata
Recomandat pentru Dieta
Regim lactovegetarianIngrediente
- lapte400 ml
- unt20 g
- pesmet25 g
- cascaval100 g
- faina25 g
Preparare
Se desface conopida in buchetele, se spala si se fierbe in apa clocotita 10 minute;
Intre timp se topeste untul intr-o cratita, se adauga si se calesc ardeii curatatti si spalati, cam 5 minute. Se scot ardeii cu spumiera si se dau deoparte;
Se toarna amestecand faina, se rumeneste timp de 1 minut, se indeparteaza de pe foc si se toarna laptele treptat, amestecandu-se. Se aduce la punctul de fierbere, amestecandu-se, apoi se fierbe mocnit 3 minute;
Se adauga amestecand nucsoara, doua treimi din branza si se asezoneaza cu sare si piper;
Se scurge conopida si se pune intr-o forma termorezistenta, se toarna deasupra amestecul de lapte, se pun deasupra ardeii si se presara cu pesmet, restul de branza si parmezan;
Se aseaza pe un gratar incins moderat si se lasa 5 minute, pana ce se rumeneste usor la suprafata.
Tips
Conopida la cuptor va avea un gust deosebit, daca sosul de branza va fi preparat din branza Cheddar.