Conopida la cuptor

Conopida la cuptor

Conopida este o leguma delicioasa iar preparata sub forma de conopida la cuptor este un deliciu. Preparata cu ardei si parmezan aceasta clasica conopida la cuptor va avea un gust deosebit, ca sa nu mai vorbim de aromele care vor pluti prin bucatarie. Aceasta conopida la cuptor poate fi preparata

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii250 kcal
Recomandat pentru Dieta
Regim lactovegetarian  
Ingrediente
  • lapte400 ml
  • unt20 g
  • pesmet25 g
  • cascaval100 g
  • faina25 g
Preparare

Se desface conopida in buchetele, se spala si se fierbe in apa clocotita 10 minute;

Intre timp se topeste untul intr-o cratita, se adauga si se calesc ardeii curatatti si spalati, cam 5 minute. Se scot ardeii cu spumiera si se dau deoparte;

Se toarna amestecand faina, se rumeneste timp de 1 minut, se indeparteaza de pe foc si se toarna laptele treptat, amestecandu-se. Se aduce la punctul de fierbere, amestecandu-se, apoi se fierbe mocnit 3 minute;

Se adauga amestecand nucsoara, doua treimi din branza si se asezoneaza cu sare si piper;

Se scurge conopida si se pune intr-o forma termorezistenta, se toarna deasupra amestecul de lapte, se pun deasupra ardeii si se presara cu pesmet, restul de branza si parmezan;

Se aseaza pe un gratar incins moderat si se lasa 5 minute, pana ce se rumeneste usor la suprafata.

Tips

Conopida la cuptor va avea un gust deosebit, daca sosul de branza va fi preparat din branza Cheddar.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
Ce e bine sa stie femeile
  • person

    "despre sex si sexualitate, cu imaginati si intelepciune"

Blog Ele.rochevron_right
 
  • speaker_notes   test
  • speaker_notes   test
Forum Ele.rochevron_right
 
GHIRLANDA CARTON HAPPY BIRTHDAY 2M

9 RON   11 RON

Ofert Ele.rochevron_right
20% reducere
Catehism ortodox
Shop Ele.rochevron_right