Ciulama de pui cu mamaliguta

Ciulama de pui cu mamaliguta

O reteta delicioasa si gustoasa, buna atat pentru copii cat si pentru adulti, ce iti aminteste de preparatele bunicii.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • pastarnac1 bucata
  • usturoi uscat3 catei
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • smantana250 g
  • unt nesarat100 g
  • verdeata0 dupa gust
  • faina2 linguri
  • piept pui2 bucati
Preparare

Pieptul de pui taiat cubulete se sareaza si se pune la calit in ulei impreuna cu ceapa, taiata solzisori.

Dupa ce s-au calit, se adauga pastarnacul dat pe razatoarea mare si se toarna deasupra jumatate de cana de apa.

Untul taiat cubulete se pune la topit, apoi se ia de pe foc si se presara deasupra, in ploaie, faina, amestecand continuu. Deasupra se pune o cana mica de apa si se fierbe 10 minute.

Amesteca sosul de faina cu carnea rumenita, apoi adauga smantana si usturoiul zdrobit.

Serveste alaturi de o mamaliguta fierbinte.

Tips

Aranjeaza pe farfurie un strat de mamaliguta, apoi unul de ciulama si presara peste tot verdeata proaspata, tocata marunt.

Recomandari