Ciolan de porc cu varza

Ciolan de porc cu varza

Desi este socotita mancare nemteasca acest ciolan de porc cu varza este atat de popular la noi in tara in perioada Craciunului, incat a devenit o adevarata traditie. Este delicios si ca ciolan de porc cu varza, delicios si cu fasole. Acest apetisant ciolan de porc cu varza este o mancare savuroasa

Specificgerman
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii400 kcal
Recomandat pentru Evenimente
craciun  
Ingrediente
  • ceapa alba2 bucati
  • ulei de floarea-soarelui0
  • sare0
  • piper0
  • bulion0
  • dafin0
  • varza murata1 bucata
  • delikat0
  • ciolan afumat2 bucati
Preparare

Varza se tine in apa la desarat 2 h, se scurge si se taie subtire. Se toaca ceapa marunt, se inabusa in tuci adaugandu-se varza. Se pune la fiert la foc mic;

Cand varza si carnea sint fierte se pune bulionul si mirodeniile;

Ciolanul afumat se taie felii groase si se frige pe gratar. Se pun feliile fripte deasupra peste varza calita. Se baga la cuptor pana devine varza bruna deasupra.

Tips

Se serveste cu mamaliguta, ardei murat sau alte muraturi, sau in loc de varza putem face iahnie de fasole.

Recomandari