Prajitura glazurata cu fulgi de cocos

Prajitura glazurata cu fulgi de cocos

O prajitura foarte simpla dar desavarsita prin gust, prajitura glazurata cu fulgi de cocos se poate servi cu succes alaturi de o cana aromata de ceai negru fierbinte. Nu are multe calorii si o puteti pregati rapid.

Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
ziua copilului  onomastica  post  
Recomandat pentru Dieta
Retete de post  
Ingrediente
  • zahar300 g
  • cacao6 linguri
  • miere6 linguri
  • ulei de floarea-soarelui100 ml
  • zahar tos200 g
  • sare1 praf
  • esenta rom2 fiole
  • praf de copt1 lingurita
  • margarina vegetala250 g
  • otet de mere6 picaturi
  • apa150 ml
  • faina500 g
  • fulgi de cocos2 plicuri
Preparare

Se amesteca bine pana la omogenizare toate ingredientele pentru blat (primele 8 ingrediente din lista) si se obtine un aluat asemanator cu cel de chec. Se pune in tava unsa si tapetata cu faina si se da la cuptor, la foc mediu aproximativ jumatate de ora.

Se scoate tava din cuptor si se lasa blatul la racit la temperatura camerei.

Se amesteca ingredientele de glazura (urmatoarele 5 ingrediente din lista), se toarna intr-un vas metalic si se pune vasul la fiert, la foc mic, aproximativ un sfert de ora, dupa primul clocot.

Siropul de cacao obtinut se va lasa la racit la temperatura camerei, ulterior el se va folosi drept glazura pentru prajitura.

Blatul se va taia in forme rotunde, cu ajutorul unui dispozitiv metalic special de decupat. Bilutele de blat obtinute se trec prin glazura, apoi se tavalesc prin fulgi de nuca de cocos (ultimul ingredient din lista).

Tips

Se serveste alaturi de un ceai fierbinte.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
fals tratat despre gandaci
  • person

    ""cautati-ma pe dincolo daca nu credeti in vise..:))" eu"

Blog Ele.rochevron_right
 
Forum Ele.rochevron_right
 
Cercei placati cu aur alb de 18k

89 RON   139 RON

Ofert Ele.rochevron_right
36% reducere