Chiftele marinate

Chiftele marinate

Chiftele marinate sunt una din mancarurile favorite ale copiilor. Ori cat de dificili la mancare sunt copiii, nici unul nu refuza chiftele marinate, micile bile de carne delicioase si fragede, rasfatate de un sos delicios. Deci pentru un meniu fara probleme va invitam la chiftele marinate.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii250 kcal
Recomandat pentru Dieta
Regim copii 7-12 ani  
Ingrediente
  • ceapa alba50 g
  • usturoi uscat3 catei
  • dafin1 foaie
Preparare

Carnea de porc se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu franzela, inmuiata numai o secunda in aparece si bine stoarsa, cu ceapa taiata marunt si calita, un minut, cu 2 linguri de ulei si usturoiul taiat marunt;

La tocatura se adauga oul crud, 1/2 lingurita cu sare fina, 1 varf ascutit cu piper, 1 lingurita cu varf de marar sau patrunjel taiat marunt si se amesteca
bine;

Se ia cite o lingurita cu varf din compozitie, se pune pe o foaie de nailon, presarata cu o lingurita cu varf de faina, se trece bine prin faina si i se da forma rotunda;

Se asaza una
langa alta, pe foaia de nailon, vor rezulta 14-15 bucati;

Se unge bine cu 2 linguri de untdelemn o cratita de 1 1/2 l, se asaza in ea chiftele neinghesuite, una langa alta, se stropesc bine cu 3 linguri de ulei si se dau la cuptor descoperite, 30-40 minute, la foc
moderat ca sa nu se friga si sa se rumeneasca putin la suprafata;

Dupa aceea, sucul de rosii se dilueaza ca sa fie potrivit de acru si se toarna peste chiftele, cat sa le cuprinda. Chiftelele se ridica putin cu varful cutitului ca sa se desprinda de cratita si ca sosul sa intre si sub ele;

In sos se adauga o foaie de dafin, un varf de cutit cu ienibahar, marar sau patrunjel taiate marunt si sare, dupa gust;

Se lasa la cuptor 15 minute, ca sa se formeze sosul si sa se ridice uleiul.

Tips

Daca carnea de porc este mai grasa, se amesteca cu carne de vitel sau pasare; Se servesc calde cu piure de cartofi sau cu paste.

Recomandari