Cartofi umpluti cu ciuperci si smantana

Cartofi umpluti cu ciuperci si smantana

Aceasta reteta de cartofi umpluti cu ciuperci si smantana este delicioasa si te va scoate cu siguranta din obisnuinta mancarurilor specific romanesti cu care te-ai obisnuit pana acum. Foarte gustosi si plini de ingrediente sanatoase, cu un aport insemnat de carbohidrati.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
cina romantica  valentine`s day  dragobete  
Recomandat pentru Dieta
Regim lactovegetarian  
Ingrediente
  • cartof8 bucati
  • ciuperci400 g
  • patrunjel8 fire
  • ulei de floarea-soarelui6 linguri
  • sare1 praf
  • piper1 praf
  • smantana400 ml
  • chilli1 lingurita
Preparare

Cartofii se spala bine, se sterg cu un servet, se invelesc in staniol si se pun la copt in tava de cuptor, la 200 C timp de 1 ora. Acestia se pot coace si la cuptorul cu microunde, inveliti in hartie transparenta de copt, timp de 10 minute, la putere maxima.

Se taie pe jumatate si cu ajutorul unei linguri se scobeste interiorul (cam jumatate din cantitatea fiecarei jumatati), care se zdrobeste si se amesteca cu sare, piper si chilli.

Se pune uleiul la incins, se calesc cateva minute ciupercile scurse de zeama, apoi acestea se adauga peste miezul de cartofi zdrobit; cu acest amestec se umplu jumatatile de cartofi.

Se pun jumatatile umplute intr-o tava, se toarna deasupra smantana si se da tava la cuptor inca 10 minute la foc mic.

Tips

Se servesc fierbinti cu patrunjel deasupra.

Recomandari