Mamaliga la gratar

Mamaliga la gratar

Daca v-ati saturat sa mancati la gratar numai carne va oferim o reteta amuzanta de mamaliga la gratar. Pelanga faptul ca veti constata cat este de buna aceasta mamaliga la gratar, veti putea sa o consumati cu placere langa orice alt preparat la gratar. Este presupus ca aveti mamaliga si sosul de

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii140 kcal
Ingrediente
  • ardei iute1 bucata
  • lapte200 ml
  • ou1 bucata
  • usturoi uscat1 capatana
  • ulei de masline3 linguri
  • rozmarin1 fir
  • malai150 g
Preparare

Se dau in fiert laptele, supa si 1 lingura de ulei, se condimenteaza cu sare si piper, se amesteca malaiul si se fierbe cca 20 minute;

Se amesteca cu oul si cu galbenusul, mamaliga se repartizeaza intr-o tava, intr-un strat de 1 deget grosime, se lasa sa se raceasca;

Se spala rozmarinul, se scutura, se rup acele. Se curata ardeiul iute si se spala, se curata usturoiul. Totul se toaca marunt si se caleste in ulei;

Se spala rosiile, se taie cuburi mari si se adauga in tigaie, se pune sare si se lasa sa fiarba 10 minute;

Se incinge gratarul, se taie mamaliga in bucati si se pun bucatile la fript cca 3 minute pe fiecare parte;

Se servesc cu sos de usturoi pe deasupra.

Tips

Se servesc cu orice fel de verdeata doriti, pe deasupra.

Recomandari