Mamaliga la gratar
Daca v-ati saturat sa mancati la gratar numai carne va oferim o reteta amuzanta de mamaliga la gratar. Pelanga faptul ca veti constata cat este de buna aceasta mamaliga la gratar, veti putea sa o consumati cu placere langa orice alt preparat la gratar. Este presupus ca aveti mamaliga si sosul de
Ingrediente
- ardei iute1 bucata
- lapte200 ml
- ou1 bucata
- usturoi uscat1 capatana
- ulei de masline3 linguri
- rozmarin1 fir
- malai150 g
Preparare
Se dau in fiert laptele, supa si 1 lingura de ulei, se condimenteaza cu sare si piper, se amesteca malaiul si se fierbe cca 20 minute;
Se amesteca cu oul si cu galbenusul, mamaliga se repartizeaza intr-o tava, intr-un strat de 1 deget grosime, se lasa sa se raceasca;
Se spala rozmarinul, se scutura, se rup acele. Se curata ardeiul iute si se spala, se curata usturoiul. Totul se toaca marunt si se caleste in ulei;
Se spala rosiile, se taie cuburi mari si se adauga in tigaie, se pune sare si se lasa sa fiarba 10 minute;
Se incinge gratarul, se taie mamaliga in bucati si se pun bucatile la fript cca 3 minute pe fiecare parte;
Se servesc cu sos de usturoi pe deasupra.
Tips
Se servesc cu orice fel de verdeata doriti, pe deasupra.